Wat is mijn ringmaat?

Hoe bepaal ik mijn ringmaat?

 

Heb je geen idee wat je ringmaat is en zou je graag online een ring kopen? Plukietsmoois  helpt je graag hiermee verder. Er zijn veel verschillende manieren waarop je je ringmaat kunt bepalen. Wij kiezen voor de 2 makkelijkste methodes en die zullen we hier uitleggen.  Allereerst is het belangrijk te kijken wat voor ringmaten er gevraagd worden. Wij gebruiken voor onze ringmaten de diameter maat van je vinger in millimeters. Wanneer je een doorsnede van je vinger maakt is de diameter de lengte tussen de 2 punten op de lijn. Om deze reden is het allereerst van belang te bepalen om welke vinger je de ring wilt dragen. Je vingers aan de rechterhand zijn meestal niet exact gelijk aan van de vingers van je linkerhand. Zodra jij je ringmaat weet kun je makkelijk in onze webshop onder het tabblad sieraden de juiste ring uitzoeken.

 

Methode 1: Maat van een ring opmeten

Deze methode legt uit hoe je de maat van een ring opmeet. Hiervoor heb je een goed passende ring nodig en een meetlint of liniaal. Je meet met een liniaal of meetlint de diameter van de ring. De diameter is in dit geval de doorsnede van de ring. Let op dat je begint met meten in de binnenkant van de ring. Je leest het aantal millimeters af en dit is ook gelijk de maat van je ring. In de onderstaande afbeelding is de diameter 16,5 millimeter. Dat betekent dus dat de ringmaat 16,5 is.

Opmeten van de ringmaat door de binnenkant van de ring op te meten

Methode 2: Maat van je vinger opmeten

Voor methode 2 heb je een meetlint of touwtje nodig en een liniaal. Je begint met het touwtje of meetlint om de juiste vinger te doen. Markeer het lint of touw daar waar het elkaar weer raakt met een pen. Vervolgens leg je het lint of touw langs een liniaal en kun je het aantal millimeters van de omtrek meten. Je leest nu van de liniaal af wat de omtrek van je vinger is in millimeters. Dit is nog niet je uiteindelijke ringmaat! Je weet nu wat de omtrek van je vinger is, maar nog niet de ringmaat! Geen paniek, want daarvoor hebben we de onderstaande omrekentabel voor ringmaten. Stel je meet dat de omtrek van jouw vinger 50,3 millimeter is dan zie je in onderstaande tabel dat de ringmaat die daarbij hoort 16 is. Dat betekent dus dat je ringmaat 16 nodig hebt!

 

Ringmaat tabel

Hieronder vind je een ringmaat tabel. Lees af welke ring maat hoort bij jouw omtrek. 

Maattabel voor het meten van je ringmaat

Alle ringen van Plukietsmoois zijn beschikbaar in maat 16,17 of 18.

 

Tips bij het meten van je ringmaat:

  • Iedere vinger is anders dus de ringmaten voor je vingers zullen ook verschillen. Bepaal aan welke vinger je de ring wilt dragen en meet deze vinger op.
  • Wanneer het erg warm is zetten je vingers uit, voor een nauwkeurige meting kun je het beste tweemaal op een verschillend tijdstip je vingers meten.
  • De dikte van de ring heeft invloed op de maat. Een dikke ring zal strakker om je vinger zitten dan een dunne ring. Wij raden je aan om bij een dikke ring een halve maat groter te nemen en bij een hele dunne ring een halve maat kleiner.
  • Een ring met grote steen kan de ring platter maken waardoor wij je aanraden een halve maat groter te nemen.

Hulp nodig bij het opmeten van je ringmaat?

Geen probleem je kunt altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Als je er echt niet uitkomt dan kun je ook altijd komen shoppen in ons pakhuis/kantoor in de Waarderpolder in Haarlem. Je kunt hiervoor een afspraak maken via info@plukietsmoois.nl of bellen/appen met Jeanette 06-10466760.