Zelf een authentieke kapstok maken?

Zelf een authentieke kapstok maken?

De eerste entree van een huis, is de hal. Hoe fijn is het om in een opgeruimde en frisse entree van een huis binnen te stappen. Zonder gelijk in een chaos van jassen, mutsen, schoenen en handschoenen te stappen. De ingang van je huis geeft heel tastbaar aan wat je persoonlijke ruimte is en zou het karakter en de sfeer van het hele huis moeten weergeven. In deze blog geef ik je wat tips om zelf een kapstok te maken:

Zelfgemaakte kapstok van een boomstam met zwarte kapstokhaken van Pluk iets moois

 

Neem een houtenplank, houtschijf of halve stam die je tegen de muur kunt hangen. Ga vervolgens opzoek naar leuke ophanghaken die je zelf op de stam kunt bevestigen. Voor de afstand tussen de haken kun je het beste een ruimte van 10-15 cm aanhouden. De kapstok kan het beste op een hoogte van ongeveer 1m70 geplaatst worden. Aan de achterkant van de plank of stam boor je een klein gat en bevestig je een rekoog, hiermee kun je de kapstok aan de muur bevestigen.

Een rekoog wordt gebruikt om zware spullen op te hangen. Dat kan een kast zijn maar ook een zwaar schilderij of een spiegel. Rekogen zijn er in veel verschillende maten. Je koopt ze in een bouwmarkt of ijzerwarenwinkel.

Zelfgemaakt kapstok met zwarte kapstokhaken van Pluk iets moois

Zelf gemaakte kapstok hout met zwarte kasptokhaken van Pluk iets moois

Het is ook leuk om verschillende ovalen kapstokjes met 1 haak op verschillende plekken aan de muur te hangen. Deze ovalen kapstokken met 1 haak zijn gemaakt van sloophout afkomstig uit India met de originele verf er nog op. Het geeft een gezellige sfeer en je kunt het naar eigen smaak ophangen. Bovendien is het eenvoudig om te maken. Aan de achterkant zit een ophangsleuf waardoor je alleen een gaatje in de muur hoef te boren en het vastzet met schroef en plug.

 

Sloophouten ovalen kapstokjes met 1 gietijzeren haak van Pluk iets moois

 

Een heel ander idee is deze moderne kapstok met S-haken. Eenvoudig zelf te maken met een gatenboor en blok hout.

Zwarte kapstok met S-haken van Pluk iets moois

Terug naar blog

Reactie plaatsen