7 Tips om van de herfst te genieten!

7 Tips om van de herfst te genieten!

Met deze 7 tips maak je er een fijne herfst van:

1. Pas je aan het ritme van de natuur.

De dagen worden korter en de nachten langer. Pas je aan het ritme van de natuur en luister goed naar je lichaam. Het lichaam weet wat je nodig hebt. Neem de tijd om lekkere recepten te maken met seizoensproducten en geniet hier met al je zintuigen van. Maak eens een lekkere herfstrisotto. Het recept vind je hier: https://chickslovefood.com/recept/truffel-champignonrisotto/

Truffel-Champignon-Risotto

2. Maak een historische stadswandeling in Leiden.

Leiden is een oude historische stad vol nostalgie en monumentale panden. De stad is eigenlijk een groot openluchtmuseum met maar liefst 288 monumenten, van hofjes tot stadspoorten en kerken. De ANWB heeft een stadswandeling uitgezet: https://www.anwb.nl/wandelen/routes/rembrandts-geboortegrond.

Naast de oude historie zijn er leuke winkelgebieden en gezellig horeca. Als je in de Breestraat bent en je komt langs nummer 109, loop dan even naar binnen bij de Swan Store. Hier vind je een deel van mijn collectie.

Stadswandeling-Leiden

3. Ga naar buiten.

Vaak is er in dit seizoen te weinig licht om ons echt actief te voelen. Ga naar buiten en maak een mooie herfstwandeling of ga lekker sporten. Heb je geen sport abonnement, huur dan eens een padelbaan. Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het is een combinatie tussen tennis en squash. Je hebt  geen ellendelange lessen nodig om deze sport te leren. Huur een baan en bekijk hier het filmpje om het spel te kunnen spelen:  https://www.youtube.com/watch?v=RQHB2a5QyXU&t=128s

Padel

4. Kom tot rust.

In de zomer gaan we er flink op uit en nu is het moment om tot rust te komen. De natuur trekt zich langzaam terug en voor ons een goed moment om in de spiegel te kijken. Maak het jezelf makkelijk en neem de tijd voor jezelf. Doe yoga-oefeningen of mediteer. Je kunt kiezen voor een geleide meditatie, als tip heb ik: https://dolly.nl/podcast/magische-momenten-podcast/ 

Het is fijn om een soort van altaartje/plekje in huis te hebben waar je mediteert of tot rust komt. Je kunt hier edelstenen neerleggen, een foto neerzetten en een kaarsje branden. 

 

Houten Altaartje

5. Luister muziek. 

Muziek roept positieve emoties in ons op, want de juiste muziek is goed voor hart en ziel. Zet dus vaker je favoriete muziek op en geniet van de mooie herinneringen die ermee verbonden zijn.  Muziek kan ons echt raken en motiveren.  In de meeste dagelijkse situaties is het ook heel eenvoudig om naar muziek te luisteren.

Muziek luisteren

6. Haal de geur van de herfst in huis. 

Laat alle zintuigen prikkelen en ontspan.  Zet wat geurstokjes in een edelsteen diffuser en vul je ruimte met de geur van sinasappel, kruidnagel en kaneel. Zo haal je de herfst in huis.

Agaat Diffuser voor geurstokjes

7. Mijmer.

Wist je dat mijmeren heel goed voor je is? Door te dagdromen kunnen we beter omgaan met de stortvloed aan informatie die dagelijks op ons afkomt. Ga lekker op de bank liggen met een dekentje en staar gewoon wat voor je uit.

Marokkaanse Pompom plaid

Terug naar blog

1 reactie

Lieve Jeanette,

Wat ontzettend leuke tips bij elkaar. Je hebt mij weer even geïnspireerd om die donkere dagen door te komen.

Liefs,
Edith

Edith van der Linde

Reactie plaatsen