Bohemian interieur met lampen van zeegras

5 tips om jouw huis een bohemian style te geven!

Vind jij het lastig om een bepaalde woonstijl in je huis te verwerken? Weet je niet goed wat je met elkaar moet combineren en hou je van een interieur die het reisgevoel binnen haalt? Dan is de bohemian style echt iets voor jou! In deze blog geven wij 5 tips hoe jij jouw huis een bohemian style kan geven.

 

Tip 1: Kleuren

Kleuren, het kan je interieur maken of breken. Bij een bohemian style zijn de kleuren die je gebruikt een van de belangrijkste onderdelen. Wat je vaak bij deze style, ziet voorkomen is dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en lichte tinten, denk aan bijvoorbeeld: wit, beige of lichtbruin. Vooral in de accessoires wordt er met kleuren gewerkt om het interieur warmer te maken.

 Bohemian interieur

Tip 2: Planten

Hoe meer planten, hoe beter! Denk eens aan de planten die je altijd ziet in het buitenland. Zo haal je het reisgevoel nog meer naar binnen. Planten die je veel ziet in een bohemian woonkamer is bijvoorbeeld een bananenplant, kentia palm of een alocasia zebrina. Als je een hoge kast hebt met nog een beetje ruimte is het ook een aanrader om een leuke hangplant erop te zetten.

Planten in een kokosnoot

 

Tip 3: Natuurlijke materialen

Een aantal materialen zie je vaker terug komen in de boho style, dat is onder andere hout, riet en rotan. In het buitenland wordt dan ook vaak met rotan spiegels gewerkt aan de muren om een vakantie vibe op te wekken. Dit kan je natuurlijk ook in je huis doen, dit wordt dan vaak gecombineerd met een rotan mand ter accessoire! Verder zie je dat er veel met houten tafels of kasten wordt gewerkt.

 Set bohemian plantenhangers van zeegras

Er wordt met veel meer natuurlijke materialen gewerkt voor het maken van meubels. Zo heb je nu ook van zeegras super gave eettafel lampen! Deze lampen zorgen voor een echte bohemian look in huis. Deze zijn beschikbaar in  verschillende modellen zeegras lampen: 

Essaouri bedside lamp van zeegras

 

Tip 4: Combineer oude dingen met iets nieuws

Als je op een marktje loopt kom je vaak veel vintage dingen tegen. Dit kan je super goed combineren met alle nieuwe dingen in huis. Deze combinatie levert karakter op en kan bijdrage aan de bohemian style. Dit geldt hetzelfde voor persoonlijke items, dit kan je ook met deze woonstijl gewoon blijven combineren.

 Bohemian vintage interieur

Tip 5: Wandhangers

Een wandhanger, we hebben het allemaal wel een keer zien hangen in het buitenland. Je hebt super veel verschillende soorten. Tegenwoordig zie je ook veel DIY-video’s waarin mensen dit zelf proberen te maken, maar dit kost super veel tijd. Wil jij er morgen al een aan de muur hebben hangen? Dan ben je bij ons op de goede plek! Je kunt kiezen uit een leuke schelpenketting, een mand of een pluimenhanger voor aan de muur! (https://plukietsmoois.nl/collections/wandhangers/Wandhangers)

 Bohemian interieur met wandhangers

Wist jij nooit waar je moest beginnen? Welke producten nou het verschil konden maken in jouw huis? Ik hoop dat je door deze blog meer raad weet en het jou gaat helpen met het stylen van je huis! Shop nu de leukste boho producten op: https://www.plukietsmoois.nl

Terug naar blog

Reactie plaatsen